zondag 11 mei 2014

drie dagen in één verslag.....


 Vrijdagmorgen om 9.45uur zijn we vertrokken uit Potsdam. Even te voren bij het broodjes halen trof ik campingbaas Dieter Lübberding die ik al jaren ken. We hebben even met elkaar gesproken en moesten toen afscheid nemen. Onderweg naar Dresden kwamen we nog een testteam uit Japan tegen op een parkeerplaats. Ze werkten samen met het bekende Duitse blad Auto und Motosport.
onderweg

Japans testteam

Om 13 uur arriveerden we op camping Möckritz die al aardig vol stond. Als de receptie gesloten is mag je de combinatie ergens neerzetten en je later aanmelden. We hebben een zonnig plekje uitgezocht naast mensen die, bleek later, nog bij mij op de ULO hebben gezeten. Camping Möckritz is geen ACSI camping maar via Bestdeal krijg je korting. Een plaats kost €19,- p/n en de wifi is niet duur. Helaas was de router kapot toen wij er waren. Verse broodjes zijn aan de receptie verkrijgbaar zonder vooraf te bestellen. Op de camping een prima restaurant. Eigenlijk is deze camping heel 'onduits'!!
camping Möckritz

Zaterdag 10 mei: Vanmiddag gewoon heerlijk door deze steeds mooier wordende stad geslenterd. Het weer was prachtig en de sfeer uitermate gezellig. Vanaf het Hauptbahnhof naar de binnenstad gewandeld. De Pragerstrasse verbindt deze twee. Een drukke veel te brede (communistische) straat die de laatste jaren wel is opgeleukt met kiosken e.d. Op de Altmarkt bij de Kreuzkirche is een vaste markt. Eén van de kooplui was aan het schaken met een klant.Op De Neumarkt staat de schitterend herbouwde Frauenkirche al weer 10 jaar te pronken. Rond de kerk allerlei 'artiesten'. Langs de Elbe op de Brühlse Terassen was het druk en in de RK kathedraal de Hofkirche kusten nonnen uit Azië de hand van de bisschop die overigens zijn gewone pak droeg. Hier een aantal foto's.

Hauptbahnhof

Pragerstrasse




Altmarkt met Kreuzkirche
schaken
Frauenkirche
Russen???


Brühlse Terrasse
Neustadt-Dresden vanaf de Brühlse Terrasse
toren Hofkirche
Nonnen uit Azië met 7e van links de bisschop
achterkant Schloss










1 opmerking:

  1. Dag Ad en Ankie,
    Een heel interessant verslag met mooie foto's. Vooral Berlijn sprak ons aan omdat we daar ook een paar keer zijn geweest. Het is inderdaad een stad om vaker naar toe te gaan. Wij kunnen dit voorjaar nog niet op pad, omdat Heinie een heupprothese heeft gekregen. We moeten het dus hebben van verhalen van anderen. Maar we hopen in augustus daar zelf een verslag aan toe te voegen.
    Hartelijke groet van Heinie en Wout Brands

    BeantwoordenVerwijderen