woensdag 7 mei 2014

Vandaag naar Berlijn

Vandaag naar Berlijn geweest. Daar komen we vaker dan in Amsterdam. Meestal wel een keer per jaar alhoewel het nu 2 jaar geleden was. Vanaf Bahnhof Zoo met bus 100 naar de Rijksdag en toen via de Brandenburger Tor, Unter der Linden en Nikolaiviertel gelopen naar de Alexanderplatz. We waren nog geen 50 meter Unter der Linden afgelopen of we werden tegengehouden door de politie! Stoplichten werden uitgeschakeld en motoragenten reden overal en nergens. En toen....toen kwam er een escorte aan. In een zwarte auto zat een bobo van een voor mij onbekend land begeleid door heel veel agenten!!! 
Brandenburger Tor

Staatshoofd uit een onbekend land...

Tegenover de Dom is men druk bezig het Schloss weer te herbouwen.. Beton beklampt met natuursteen zoals wij de walmuren tegenwoordig vernieuwen.
In het rode gedeelte wordt het deel rechts geplaatst

de achterkant van het Slot

 Marx en Engels kijken nu naar de herbouw van het Slot. Een paar jaar geleden keken ze nog de andere kant uit!

links Marx en rechts Engels



 Het hele gebied tussen Fernsehturm en Unter der Linden ligt overhoop vanwege de aanleg van een metro. Terug zijn we via de Potsdamer Platz gegaan. In 1989 keken we hier over de muur naar de plek waar Hitler zijn 'Untergang' beleefde. Nu is alles weer bebouwd met o.a. een modern winkelcentrum.
Potsdamer Platz

winkelcentrum

 In de metro naar de Kurfürstendamm zat een vrouw te breien en in deze mooie winkelstraat een grote Applestore!
breiende vrouw

Apple store Ku Damm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten